Erityispäivähoitoa järjestämässä : vuoden 1973 päivähoitolaki puuttumassa erityispäivähoidon ongelmiin - Parkkila, Tiina (2023)
1960-luvulla yhteiskunnallinen paine lisätä kunnallisia päivähoitopaikkoja korostui, kun naisten hakeutuminen työelämään lisääntyi. Päivähoito kohtasi vuosien saatossa useita ongelmia niin hoidon laadullisessa kuin määrällisessä lisäämisessä, mutta tilanne oli omaa luokkaansa niiden lapsien kohdalla, joilla oli erityisen tuen tarpeita.