Tavoitteena onnistunut julkinen tietojärjestelmähankinta - Piipponen, Jaana (2023)
Jokaisen julkisen tietojärjestelmähankinnan tavoitteena on hankinnassa onnistuminen, mutta kyseisen tavoitteen saavuttaminen on haasteellista tietojärjestelmän kompleksisen ominaispiirteen ja hankintalainsäädännön rajoitteiden vuoksi. Julkisiin tietojärjestelmähankintoihin käytetään vuosittain huomattava määrä julkisia varoja ja epäonnistuneisiin hankintoihin liittyvän julkisen keskustelun perusteella keinoja niiden onnistumiseen tulisi löytää. Tästä huolimatta julkisia tietojärjestelmähankintoja on kuitenkin tutkittu vähän ja vain yksittäiset tutkimukset tarkastelevat aihetta kokonaisvaltaisesti. Tämä pro gradu -tutkimus täyttää kyseistä tutkimusaukkoa ja sen tarkoituksena on selvittää miten julkisten tietojärjestelmähankintojen onnistumisen mahdollisuuksia voidaan parantaa. Tutkimusaiheen tarkastelu tehdään pääsääntöisesti hankintayksikön näkökulmasta ja se aloitetaan onnistuneen julkisen hankinnan määritelmän tarkastelulla. Tämän jälkeen tutkimuksessa kartoitetaan onnistumiseen myötävaikuttavia tekijöitä, haasteita ja sitä, miten näitä haasteita voidaan ennaltaehkäistä tai niiden ei-toivottuja vaikutuksia pienentää. Tutkimuksen empiirinen osuus toteutettiin laadullisena haastattelututkimuksena ja haastattelut teemoitettuna asiantuntijahaastatteluna. Tutkimuksen empiirisen osuuden teoreettisena taustana on julkista tietojärjestelmähankintaa sekä -kehitystä tarkasteleva kirjallisuuskatsaus ja myös tutkimuksen teoreettinen viitekehys muodostettiin tutkimuksen taustakirjallisuuden perusteella. Tutkimustuloksena muodostettiin ehdotelma yleisestä julkisen tietojärjestelmähankinnan määritelmästä sekä tunnistettiin hankintojen onnistumista edistäviä tekijöitä, haasteita sekä keinoja haasteiden ei-toivottujen vaikutusten minimoimiseksi. Osa näistä tutkimuslöydöksistä oli uusia ja kaikkiin tutkimuskysymyksiin vastat-tiin. Tutkimustulokset osoittavat, että tietojärjestelmähankinnalle tulee asettaa tavoitteet tapauskohtaisesti ja tärkeimmät onnistumista edistävät tekijät ovat sekä hankintayksikön että toimittajan kyvykkyys ja osaaminen, laadukas tarjouspyyntö, vuoropuhelu hankintayksikön ja toimittajien välillä hankinnan ensimmäisistä vaiheista alkaen sekä hankinnan koko elinkaaren aikainen seuranta ja poikkeamiin reagointi.