Poikkeavien energiankulutusten havaitseminen rakennustyypeittäin - Hyvärinen, Joe (2023)
Rakennukset kuluttavat merkittävän määrän energiaa koko maailman energiankulutuksesta. Rakennusten energiankulutusten poikkeamien tunnistaminen on merkittävä haaste ja askel eteenpäin ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen suhteen. Tässä tutkielmassa luotiin menetelmä havaita poikkeamia rakennusten energiankulutukissa rakennustyypeittäin. Tutkielmassa kartoitettiin myös erilaisia teknologioita, jotka soveltuvat tällaisen kokonaisuuden kehittämiseen