"Just sitä tukea siihen kasvamiseen ja kehittymiseen tähän ammattiin" : fysioterapeuttiopiskelijoiden kokemuksia pienryhmämentoroinnista - Havelin, Laura (2023)
Mentoroinnin juuret ovat pitkälti työelämässä, mutta sen hyödyt on tunnistettu myös korkeakoulutustasolla. Erilaisia koulutuksen aikaisia mentorointiohjelmia on toteutettu aiemmin sosiaali- ja terveysalalla opiskelijoiden ammatillisen kehittymisen tukemiseksi. Aiemmassa tutkimustiedossa korostuu mentoreiden näkökulma sekä parimuotoinen mentorointi. Lisäksi lääketieteen- ja hoitoalat ovat yliedustettuina kuntoutusaloihin nähden. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli lisätä ymmärrystä fysioterapeuttiopiskelijoiden näkökulmasta pienryhmämentoroinnin merkityksestä koulutuksen aikaisessa ammattilaiseksi kehittymisessä ja valmistumisessa työelämään.