Yläraajan itsearvioidun toimintakyvyn yhteys olkanivelen sisä- ja ulkokierron liikkuvuuteen ja voimaan keihäänheittäjillä - Jalomäki, Tommi (2023)
Kyynärnivelen ulnaarisen kollateraaliligamentin (UCL) vammat ovat yleisiä keihäänheittäjillä. Olkanivelen sisä- ja ulkokierron liikkuvuuteen ja voimaan liittyy kyynärpäävammojen riskitekijöitä yli olan urheilulajeissa. Kerlan-Jobe Orthopaedic Clinic Score (KJOC) -kyselyn on osoitettu olevan pätevä ja toistettava mittari yläraajan toimintakyvyn itsearvioinnissa yli olan urheilijoilla. Tutkielman tarkoituksena oli tarkastella keihäänheittäjien KJOC-pisteytyksen yhteyttä olkanivelen sisä- ja ulkokierron liikkuvuuteen ja voimaan. Lisäksi tarkasteltiin sukupuolten välisiä eroja yläraajan itsearvioidussa toimintakyvyssä sekä olkanivelen sisä- ja ulkokierron liikkuvuudessa ja voimassa.