Paraurheilijoiden mediarepresentaatiot – urheilijoita vai inspiraationlähteitä? : sisällönanalyysi paraurheilijoiden representaatiosta Yle Uutisten nettiuutisoinnissa 2018-2021 - Linnamaa, Aino (2023)
Urheilu on osa yhteiskuntaa ja usein sanotaan, että urheilu heijastaa yhteiskunnassa valloillaan olevaa kulttuuria. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että tiedotusvälineillä on merkittävä rooli asenteiden ja käsityksien muokkaajana sekä tietoisuuden lisääjänä. Mediarepresentaatioilla on keskeinen vaikutus siihen, kuinka paraurheilu ja -urheilijat sekä vammaiset henkilöt nähdään yhteiskunnassa. Täten on oleellista tutkia niitä representaatiotapoja, joilla suomalaisia paraurheilijoita on tuotu esiin median toimesta. Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena oli tutkia, miten paraurheilijat on esitetty Yle Uutisten nettiuutisissa vuosina 2018-2021. Tavoitteena oli tarkastella myös, miten nämä representaatiot mahdollisesti muovaavat ja rakentavat kuvaa paraurheilijoista ja -urheilusta.