Muutokseen sopeutuminen ja työntekijöiden psykologiset tarpeet : monimenetelmällinen tutkimus - Salminen, Iina; Keller, Venla (2023)
Työntekijäkokemukset ovat tärkeä näkökulma organisaatiomuutoksiin, sillä työntekijöiden muutokseen liittyvät arviot ja tunnetason suhtautuminen ovat yhteydessä heidän muutokseen sopeutumiseensa ja sitä kautta organisaatiomuutoksen onnistumiseen. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan suomalaisen sairaanhoitopiirin eri henkilöstö- ja ammattiryhmiä edustavien työntekijöiden sopeutumista organisaatiomuutokseen, sopeutumiseen yhteydessä olevia tekijöitä ja organisaatiomuutoksessa ilmeneviä työntekijöiden psykologisia tarpeita. Keskiössä ovat työntekijöiden kokemukset sekä arviot organisaatiomuutoksesta ja sen johtamisesta. Tutkimuksessa yhdistetään määrällisiä ja laadullisia menetelmiä ilmiön syvällisemmäksi ymmärtämiseksi.