Vanhempien perfektionismin ja tunteiden säätelyn yhteydet lasten kaltoinkohteluun COVID-19-pandemian aikana - Ristolainen, Lotta; Rintelä, Laura (2023)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin vanhempien perfektionismin ja tunteiden säätelyn yhteyksiä lasten kaltoinkohteluun COVID-19-pandemian aikana. Tutkimus toteutettiin osana Jyväskylän yliopiston Vanhemmuuden voimavara- ja kuormitustekijät poikkeusaikana (VoiKu-COVID-19) ja Resilientti koulu ja koulutus (EduRESCUE) -tutkimushankkeita. Tutkimuksen osallistujina oli 1090 suomalaisvanhempaa eri puolilta Suomea ja heistä suurin osa oli äitejä (88 %). Tutkimusaineisto kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella keväällä 2020. Analyyseissa käytettiin hierarkkista lineaarista monimuuttujaregressioanalyysia.