Tutkimusmatkailija Henry Morton Stanleyn elämä, ajattelu ja toiminta Kongossa - Halminen, Aleksi (2023)
Kandidaatintyöni aihe on walesilainen tutkimusmatkailija ja journalisti Henry Morton Stanley (1841–1904). Stanley teki 1800-luvun jälkipuoliskolla monia tutkimusmatkoja etenkin Afrikassa ja oli omana aikanaan yksi menestyneimpiä ja tunnetuimpia tutkimusmatkailijoita. Käsittelen työssäni Stanleyn lapsuuden ja nuoruuden kautta sitä millainen henkilö hän oli ajatuksineen ja motivaatioineen Afrikkaa tutkiessaan, etenkin Kongon vapaavaltion osalta.