Comparison of three ordinal logistic regression methods for predicting person’s self-assessed health status with functional, haemodynamic covariates - Markkanen, Merri-Lotta (2023)
Lääketieteen parissa perinteiset kyselytutkimukset ovat yhä suosittuja, jonka myötä myös järjestysasteikollisten muuttujien analyysia suoritetaan paljon. Modernin teknologian kehittyminen näkyy kuitenkin myös tällä tieteensaralla, kun mittaustekniikoiden kehittyessä funktionaalisen datan määrä on kasvanut. Tämän myötä järjestysasteikollisten muuttujienkin analyysissa yhä useammin hyödynnetään funktionaalista dataa, mm. järjestysasteikollisen muuttujan mallintamisessa.