Maanpuolustus kuuluu kaikille : parlamentaarisessa asevelvollisuuskeskustelussa esiintulevat sukupuoli- ja tasa-arvokäsitykset - Puranen, Sissi (2023)
Tutkielma tarkastelee parlamentaarisen asevelvollisuuskeskustelun sukupuoli- ja tasa-arvokäsityksiä asevelvollisuuskomitean kehitystyön yhteydessä. Tutkielman teoreettisena lähtökohtana toimii sukupuolimykän käsite sekä Simone de Beauvoirin toiseuden teoria. Menetelmänä tässä tutkielmassa on Chaïm Perelmanin argumentaatiolähtöinen retorinen analyysi ja aineistona asevelvollisuuskomitean loppuraportti sekä sidosryhmälausunnot.