Kuukautisveri taiteessa : Poppy Jacksonin performanssiteos Television Lounge - Hietanen, Riina (2023)
Tutkielmassani tarkastelen taiteilija Poppy Jacksonin performanssiteoksessa Television Lounge (2014) esiintyvää kuukautisverta sekä tämän veren suhdetta kuukautisten länsimaiseen kulttuurihistoriaan. Tutkimuskysymyksenäni toimii ”millä tavoin Jacksonin performanssissa esiintyvän kuukautisveren näkyminen yhdistyy kuukautisten länsimaiseen kulttuurihistoriaan?” Analysoin teosta tutkimuskirjallisuuden pohjalta tekemieni havaintojen kautta: tutkimuskirjallisuudesta olen hahmottanut viisi suurta pääteemaa, jotka toistuvat kuukautisten länsimaisessa kulttuurihistoriassa. Nämä ovat häpeäntunne, puhumattomuus, mystisyys, epäpuhtaus ja demonisointi.