Sukupuolen luonne Judith Butlerin teoriassa : rakentuminen, uusiutuminen & purkautuminen - Riikonen, Kaapo (2023)
Judith Butler on yksi aikamme merkittävimpiä vaikuttajia feministisen teorian ja sukupuolentutkimuksen alalla. Hänen teoriansa toimiessa pohjana valtavalle määrälle muuta tutkimusta onkin oleellista ymmärtää Butlerin käsitys sukupuolesta. Kuvaan tässä tutkielmassa Butlerin teoriaa sukupuolesta ja tarkastelen sitä kriittisessä valossa. Vien Butlerin teorian loogiseen päätepisteeseensä ja pyrin näin avaamaan sitä, mitä sukupuoli todella on.