Työväen urheiluliikkeen miehisyysihanne Työväen Urheilulehdessä 1917-1927 - Kytölehto, Topi (2023)
Tutkielmassa selvitetään, millaiseksi suomalaisen työväen urheiluliikkeen miehisyysihanne muotoutui Työväen Urheilulehdessä vuosina 1917–1927, jolloin yhteiskunta, ja myös urheilu, jakautui voimakkaasti sisällissodan seurauksena. Oikeistolaiset toimijat tuottivat vallitsevan, hegemonisen miehisyysihanteen, johon työväen urheiluliike pyrki vastaamaan myös urheilun saralla. Työväen Urheilulehti toimi Työväen Urheiluliiton äänenkannattajana ja kokosi työväen urheiluliikkeen taakseen aina vuoteen 1927 asti. Tavoitteena on löytää vastine porvarilliselle, valkoisen Suomen mies- ja urheiluihanteelle.