Uuden eukalyptussellutehtaan käyttölaboratorion tilojen ja toimintojen suunnittelu - Haaranen, Virpi (2007)
Tämän työn tavoitteena oli luoda kuvaus toiminnoista, joita tarvitaan valmistauduttaessa uuden sellutehtaan käynnistykseen ja suunniteltaessa sinne toimiva käyttölaboratorio tuotannon, asiakaspalvelun ja ympäristövaatimusten tarpeiden mukaiseksi. Työ toteutettiin suunniteltaessa käyttölaboratoriota Botnialle Fray Bentosiin valmistuvaan eukalyptussulfaattisellua tuottavaan tehtaaseen. Lähtökohtana olivat Botnialla Suomessa toimivan viiden sellutehtaan käyttölaboratorioíden toimintamallit, joista haettiin tukea työskentelyyn. Tarkoituksena oli yhdistellä eri laboratorioissa parhaiksi havaittuja toimintatapoja toimivien tilojen ja toimintojen kokonaisuuden aikaansaamiseksi uuteen laboratorioon.