Kehitystiimin motivointi ja projektin onnistuminen - Ioannidis, Nikolaos (2023)
Tässä tutkimuksessa perehdytään siihen, miten ohjelmistokehitystiimiä voidaan motivoida ja kuinka se voisi osallistua tietoteknisen projektin suunnitteluvaiheeseen aktiivisesti. Käytännön työn tekijöiden osaamisen hyödyntäminen voi johtaa parempaan lopputulokseen kaikkien projektin osapuolien kannalta. Suunnitteluvaihe todetaan tässä tutkimuksessa projektin onnistumisen kannalta kriittiseksi. Tutkielman perusteella voidaan todeta, että liiketoimintatiimien ja kehitystiimien osaaminen täydentävät toisiaan. Hyvä tiimihenki ja yhteistyö sekä yhteiset tavoitteet lisäävät motivaatiota ja sitä kautta kehitystiimin sitoutumista ja tehokkuutta.