Peruspalveluiden saavutettavuus maaseudulla : näkökulmana lapsiperheet ja alueellinen eriarvoisuus - Kiviniitty, Iida (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan peruspalveluiden saavutettavuutta maaseudun lapsiperheiden näkökulmasta. Aihetta tarkastellaan saavutettavuuden käsitteellisestä viitekehyksestä sekä alueellisen eriarvoisuuden näkökulmasta käsin. Saavutettavuus ymmärretään tutkielmassa sen neljän eri ulottuvuuden kautta, joita ovat fyysinen, taloudellinen, sosiaalinen ja tiedollinen saavutettavuus. Tutkimustehtävänä on selvittää, millaisia resursseja maaseudun lapsiperheet käyttävät saavuttaakseen palveluita, millaisia vaikutuksia heikko saavutettavuus tuottaa perheiden elämään ja miten kokemukset suhteutuvat kysymykseen alueellisesta eriarvoisuudesta.