Sosiaalinen yhteenkuuluvuus koulukiusaamisen ehkäisijänä liikuntatunneilla : interventiotutkimus 7-9 luokkalaisille oppilaille - Kivelä, Janika; Jokinen, Suvi (2023)
Tämän pro gradu- tutkielman tarkoituksena oli selvittää, voiko sosiaalista yhteenkuuluvuutta tukevilla harjoitteilla vähentää koulukiusaamista sekä parantaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta liikunnanopetuksessa. Kyseessä on interventiotutkimus, jonka tavoitteena oli määrittää, millainen yhteys näillä kahdella tekijällä on toisiinsa. Suoritimme interventiokoulussa kahdeksan (8) viikon interventiojakson, jossa jokaiselle liikuntatunnille lisättiin kaksi sosiaalista yhteenkuuluvuutta palvelevaa harjoitetta. Tutkimuksessa oli mukana myös verrokkikoulu. Verrokkikoulun tarkoituksena oli verrata interventioharjoitusten yhteyttä sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen sekä koulukiusaamisen kokemuksiin.