Synteesikaasun muuntaminen alkoholeiksi ja alkaaneiksi kuparikobolttikatalyytillä - Nikkonen, Ossi (2023)
Tämä tutkielma käy läpi tarkemmin synteesikaasun (CO:n ja H2:n seos) muuntamista kuparikobolttikatalyytin kanssa. Tutkielman tapauksessa hiiliketjua kasvatetaan, jotta saadaan alkaaneja ja alkoholeja. Tarkoituksena on selvittää, onko kuparikoboltti hyvä vaihtoehto pitkien hiiliketjujen saavuttamiseksi. Tutkielmassa tehdään ensin katsaus aikaisempiin tutkimuksiin, jota seuraa laskennallinen osuus. Kirjallisuuskatsauksessa kuparin ja koboltin todettiin olevan erinomaisia kandidaatteja katalyyteiksi ja lisänäyttöä tälle löydettiin laskennallisen projektin tuloksista. Tulevaisuudessa kuparia, kobolttia ja kuparikobolttia todennäköisesti hyödynnetään synteesikaasun muuntamisessa.