LoRaWAN-verkkojen downlink-viestintä B-luokan päätelaitteissa - Ahonen, Mika (2023)
Tässä tutkielmassa tutkittiin LoRaWAN-verkkojen downlink-viestinvälitystä B-luokan päätelaitteilla. Aihetta on tutkittu simuloinneissa, mutta vielä vähän käytännön esimerkein. Työssä käytiin läpi miten teknologia toimii ja toteutettiin geneerinen Proof of Concept (PoC) -ratkaisu LoRaWAN-verkkoalustalla. LoRaWAN downlink-viestinnän Duty cycle-käyttöjakso sekä palveluntarjoajien rajoitukset asettavat haasteita hyödyntää B-laiteluokan potentiaalia. Laitteita on vielä vähän ja tällä hetkellä teknologian hyödyntäminen LoRaWAN-verkoissa on vähäistä. Kuitenkin teknologialla on potentiaalia toteutusvaihtoehdoksi ratkaisuissa, joissa pienet viiveet, energiatehokkuus sekä laitteiden ylläpito ja ohjaaminen downlink-viesteillä verkosta ovat tarpeen. Tutkielma esittelee myös LoRaWAN Multicast-viestintää, joilla downlink-viestintää voidaan vähentää merkittävästi