Arki haastaa digistrategian : tapaustutkimus eräästä tiedekunnasta - Pöyliö, Hanna (2023)
Digitalisaatio korkeakouluissa on edennyt tasaisesti. Laajamittaisesti teknologiaa kuitenkin käytetään vielä varsin tavanomaisesti tarjoamaan opiskelijoille materiaaleja digitaalisessa muodossa. Opetusteknologia tuo hyötyjä opetuksen järjestämiseen ja kirjallisuus on keskittynyt tähän sangen tekniseen näkökulmaan. Vähemmän huomiota on saanut teknologian vaikutus itse oppimiseen. Opetusteknologioita tulee käyttää pedagogisesti mielekkäällä tavalla. Tämän tutkielman keskeisenä teoriana hyödynnetäänkin teknologis-pedagogis-sisällöllisen tietämyksen mallia, TPACKia, joka esittelee osa-alueet, joita tarvitaan laadukkaaseen teknologiaa hyödyntävään opetukseen.