Unsupervised feature analysis of real and synthetic knee X-ray images - Tuomikoski, Joonas (2023)
Generatiiviset mallit ovat parantuneet valtavasti viime vuosina, ja tämä on luonut tarpeen automaattisille validointitekniikoille synteettiselle datalle. Tässä pro gradu -työssä testatiin menetelmää synteettisten kuvien validointiin, joka perustuu piirteiden poimimiseen ja klusterianalyysiin, generatiivisten vastakkaisten verkostojen luo- tujen röntgenkuvien avulla. Tulokset osoittavat, että luodut kuvat noudattavat koulutuksessa käytettyjen kuvien jakaumaa, mutta eroavat selvästi toisesta datajoukosta olevista röntgenkuvista.