"There was nowhere to go but everywhere" : Jack Kerouac, On The Road ja beat-sukupolvi suomalaisessa lehdistössä 1950-60-luvuilla - Hemminki, Juhani (2023)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee yhdysvaltalaisen kirjailijan Jack Kerouacin On the Road-teoksen vastaanottoa suomalaisessa lehdistössä 1950- ja 60-luvuilla. Tutkimuksen pyrkimyksenä on kartoittaa suomalaisten suhtautumista amerikkalaiseen kulttuuriin, ja amerikkalaisten kulttuurivaikutteiden ilmenemistä suomalaisessa kulttuurikentässä 1950- ja 60-luvuilla, käyttäen kiintopisteenä vallankumouksellisella kirjallisella tuotannollaan uuden, amerikkalaisen beat-sukupolven edustajaksi noussutta Kerouacia. Lähdeaineistona toimivat sanomalehtimaininnat Kerouacista ja On the Roadista kyseisenä ajankohtana.