Towards a better Ghana? : understanding barriers and facilitators to youth development from the perspectives of students in higher education - Frimpomaa-Afrane, Adwoa (2023)
Tämän tutkielman tavoitteena on tutkia nuorisokehityksen käsitettä Ghanassa ja keskittyä erityisesti korkeakouluopiskelijoiden näkökulmasta niiden tekijöiden tunnistamiseen, jotka edistävät ja estävät nuorisokehitystä maassa. Aiempien tutkimusten perusteella nuorison kehittämisen käsite määritellään prosessiksi, jonka tarkoituksena on valmistaa nuoria vastaamaan helposti haasteisiin. nuoruuteen ja aikuisuuteen liittyviin haasteisiin ja saavuttamaan samalla täyden potentiaalinsa. Kehitys on kehittynyt pelkkää talouskasvua pidemmälle ja käsittää myös sosiaalisia, ympäristöllisiä ja muita ulottuvuuksia. Ghana Ghanassa on erittäin nuorekas väestö, poliittisille päättäjille ja sidosryhmille on ratkaisevan tärkeää ymmärtää tekijöitä, jotka estävät tai tukevat nuorten kehitystä. Tutkimuksessa käytetään kvalitatiivista lähestymistapaa. puolistrukturoituja haastatteluja, joihin osallistui 10 vastaajaa korkeakoulujen eri osastoilta. Tiedonkeruuprosessissa otettiin huomioon demografiset tiedot, tietoisuus nykyisistä nuorison kehittämisohjelmista toimet, opiskelijoiden käsitykset nuorison kehittämisestä Ghanassa sekä ehdotuksia politiikan parantamiseksi. Haastatteluista tehtiin temaattinen analyysi Atlas.ti-ohjelmalla. Tutkimuksen tulokset paljastavat käsitteen kolme tärkeintä merkitystä: käytettävissä olevat mahdollisuudet, taloudellinen vakaus ja työ- tai työllistymismahdollisuudet. Tutkimuksessa korostetaan institutionaalisia haasteita, jäykkää koulutusta ja tukiriippuvuutta, kulttuuriset esteet ja nuorten vähäinen osallistuminen kehityksen esteiksi. Siinä korostetaan nuorten osallistumista poliittiseen päätöksentekoon ja näyttöön perustuvia toimia näiden esteiden poistamiseksi. Tutkimus edistää nuorisokehitystä koskevaan keskusteluun ja auttaa suunnittelemaan asianmukaisia politiikkoja ja toimia. nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja kansallisen kehityksen tukemiseksi.