Jyväskylän yliopiston kirjaston arkkitehtuurin muutosprosessi - Kokko, Ida (2023)
Tutkin kandidaatintutkielmassani Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen alkuperäistä kirjastoarkkitehtuuria ja peruskorjauksessa vuosina 2019–2021 tehtyjä arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun muutoksia. Hyödynnän tutkimuksessa teoreettista ja historiallista aineistoa ja peilaan omia havaintojani olemassa olevaan tietoon kirjaston historiasta ja arkkitehtuurista. Tarkoituksena on selvittää, miten uusi kirjastorakennus eroaa vanhasta 1970-luvulla rakennetusta Arto Sipisen suunnittelemasta rakennuksesta. Käsittelen myös sitä, miten alkuperäisarkkitehtuurin tyylisuuntaukset näkyvät uudessa kirjasto Lähteessä.