Tiedolla johtaminen liikkumisen yhdenvertaisuuden edistämistyössä : haastattelututkimus Huhtasuon alueen työntekijöille - Vänttinen, Liisa (2023)
Vähäinen liikkuminen on niin kansanterveydellisesti kuin -taloudellisestikin laaja yhteiskunnallinen ongelma. Eriarvoistumiskehitys eri alueiden ja sosioekonomisten luokkien välillä koskettaa myös liikkumista, ja liikkumisen yhdenvertaisuuden tukeminen olisi tärkeää polarisoitumiskehityksen hidastamiseksi. Liikuntapolitiikkaa on kuitenkin pitkään toteutettu jo valmiiksi liikkuvien ryhmien ehdoilla, jättäen vähiten liikkuvat vähemmälle huomiolle. Yksi keino parantaa liikkumisen yhdenvertaisuutta on lisätä tietoa päätöksenteossa, julkishallinnossa ja käytännön työssä. Tiedolla johtamisen avulla voidaan lisätä ymmärrystä liikuntapalvelujen saavutettavuuden ulottuvuuksista ja sitä kautta poistaa liikkumisen esteitä.