Spectral theory for unbounded self-adjoint operators - Penttala, Jani (2023)
Tässä tutkielmassa keskitytään rajoittamattomien itseadjungoitujen operaattorien spektraaliteoriaan. Tutkielman päätulos on tällaisten operattorien spektraalilause, jonka mukaan mikä tahansa rajoittamaton itseadjungoitu operaattori voidaan kirjoittaa operaattoriarvoisena integraalina operaattorin spektrin yli. Tämä on itseadjungoitujen matriisien spektraalihajotelman yleistys.