The multiple case analysis of board interlock development and strategies in Finnish family businesses - Zeng, Zihao (2023)
Tässä pro gradu -työssä käytettiin kvalitatiivista tutkimusmenetelmää, joka koostui systemaattisesta katsauksesta ja usean tapauksen analyysistä. Ensinnäkin tutkimuksessa tehtiin systemaattinen katsaus, jossa tarkasteltiin nykyistä teoreettista maisemaa perheyritysten piirilukkojen käytöstä. Sitten viisi pientä ja keskisuuria suomalaista mekaanisen valmistuksen perheyritystä valittiin tutkimustapauksiksi, ja usean tapauksen analyysissä tehtiin yhteenveto viidestä erilaisesta perusmallista: perinteinen sisäinen kehitys (TID), ulkoisten resurssien tasapaino (ERB) , Complete External Control (CEC), ulkoinen asiakaslähtöinen (ECO) ja sisäinen itsekasvu (ISG). Myöhemmin tutkimuksessa verrattiin näiden viiden mallin etuja, haittoja ja soveltuvuuden ehtoja. Lopuksi tutkimuksessa käsiteltiin hallitusten yhteenliittymien analysointia kahdesta näkökulmasta: makrotason teorioista (yrityseliitti, kapitalistiset taloudet ja yritysten hallinto) ja mikrotason toiminnoista (markkinointi, talous, tuotanto, teknologia, asiakas ja johtaminen).