Toiminnallisen tasapainon varmuuden ja toiminnallisen näön yhteys kävelyyn hyväkuntoisilla ikääntyneillä henkilöillä - Peltomaa, Heli (2023)
Kävely on ikääntyneille henkilöille tärkeä fyysisen aktiivisuuden muoto ja hyvä kävelykyky auttaa päivittäisistä toiminnoista suoriutumista. Ikääntyneen henkilön tasapaino- ja näkökyky ovat tiedettävästi yhteydessä henkilön kävelyyn, mutta koetun toiminnallisen tasapainon varmuuden ja toiminnallisen näön yhteys kävelyyn on vielä epäselvä. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää koetun toiminnallisen tasapainon varmuuden ja toiminnallisen näön yhteyttä kävelyyn ikääntyneillä hyväkuntoisilla henkilöillä. Lisäksi haluttiin selvittää ikääntyneiden hyväkuntoisten henkilöiden koetun toiminnallisen näön yhteyttä koettuun toiminnalliseen tasapainon varmuuteen.