ICT-sektorin ilmastovaikutukset ja niiden merkitys globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa - Mella, Laura (2023)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan ICT-sektorin energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä sekä pyritään arvioimaan niiden kehitystä. Tämän lisäksi tutkielman tavoitteena on pohtia sektorin nykyisten ilmastotavoitteiden ja -toimien riittävyyttä globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa sekä tarkastella keinoja sen luomien ympäristö- ja ilmastohaittojen vähentämiseen. Tutkielman tulokset osoittavat, että ilman laajoja poliittisia ja teollisia toimia ICT-sektorin omat päästöt eivät ole vähenemässä ilmastosuositusten mukaisesti.