Makrovakauspolitiikan vaikutukset luotonantoon - Jääskeläinen, Henna (2023)
Rahoitusvakauden rooli taloudessa ymmärrettiin erityisesti maailmanlaajuisen finanssikriisin myötä. Rahoitusvakautta tavoitellaan makrovakauspolitiikan avulla, jonka käyttöä laajennettiin finanssikriisin seurauksena. Makrovakauspolitiikan tavoite onkin estää mahdollisten talouskriisien syntyminen, ja vaimentaa niiden vaikutuksia talouteen.