Urheilun tietovarantojen arvonluonti - Marttinen, Sampo (2023)
Sensoriteknologioiden ja muiden datan keräämiseen liittyvän teknologian kehittyessä on datan määrä ja datan generoinnin nopeus kasvaneet. Lisäksi data on yhä monimuotoisempaa ja vaikeammin hallittavaa. Edellä mainitut ominaisuudet ovat aiheuttaneet yrityksille ja organisaatioille haasteita datan hallinnan, tallennuksen, prosessoinnin ja analysoinnin saralla. Organisaatiot ovatkin joutuneet etsimään uusia tapoja tallentaa, hallita, prosessoida ja analysoida suuria määriä monimuotoista dataa. Samat haasteet mitä yritykset ja organisaatiot kohtaavat liiketoiminnassaan ovat läsnä myös urheilun ja huippu-urheilun sidosryhmien toiminnassa. Edelleen kasvavat mahdollisuudet mitata ja seurata urheilijaa monesta eri näkökulmasta vaativat uusia datan hallintaan liittyviä tietojärjestelmiä, jotta kerätty data ei jää vain dataksi vaan siitä syntyisi myös arvoa sidosryhmille. Yksi konsepti, joka on esitelty suoriutumaan edellä mainituista haasteista, on tietoallas. Tämä tutkimus tutkiikin tietoallaspalvelun hyödyntämistä urheilun ja huippu-urheilun sidosryhmien näkökulmasta ja pyrkii vastaamaan, siihen miten eri sidosryhmät voisivat hyötyä tietoallaspalvelusta urheilun toimintaympäristössä.