Maagina postapokalyptisessa pohjolassa : suomalaisen kansanuskon ilmentymiä sarjakuvassa Stand Still. Stay Silent - Heimovala, Minttu (2023)
Maisterintutkielmassani perehdyn Minna Sundbergin nettisarjakuvaan Stand Still. Stay Silent (2013–2022). Tavoitteeni on tarkastella millä tavoin globaalille yleisölle suunnatussa sarjakuvassa ilmenee suomalainen kansanusko ja myytit. Lisäksi tarkoituksena on selvittää, millä tavoin fantasiaelementit ja samanismi ilmenevät kyseisessä sarjakuvassa. Tutkimusaihe on kiinnostava, sillä nettisarjakuvaa on tutkittu Suomessa hyvin vähän, mutta ennen kaikkea suomalaisesta mytologiasta ammentaminen globaalin fantasiatarinan aineksiksi on hyvin mielenkiintoinen aihe.