Suomalaisen jalkapallotutkimuksen monipuolistajat : kartoittava kirjallisuuskatsaus Suomen yliopistojen ylempien korkeakoulututkintojen jalkapalloaiheisista opinnäytetöistä - Louste, Henri (2023)
Jalkapalloa pidetään maailman tutkituimpana urheilumuotona. Kiinnostus lajin tieteelliseen tarkasteluun on laajentunut myös Suomessa. Tieteellisen tutkimuksen ohella yhä tärkeämpänä kokonaisuutena suomalaisessa jalkapallossa nähdään opinnäytetyöt. Tämän liikunnan yhteiskuntatieteiden pro gradu -tutkielman tavoitteena on lisätä ymmärrystä jalkapalloaiheisista opinnäytetöistä. Tutkimus kohdistui Suomen yliopistoissa ennen vuotta 2022 julkaistuihin ylempien korkeakoulututkintojen opinnäytetöihin. Jalkapalloaiheisia opinnäytetöitä tarkasteltiin niiden määrän, tieteenalojen ja oppiaineiden sekä teemojen näkökulmasta. Lisäksi selvitettiin näissä tekijöissä tapahtuneita ajallisia muutoksia.