“Bye, bye ‘76, Four Years Early” : Denverin olympialaisprosessi yhdysvaltalaislehdistössä 1968 - 1972 - Tervo, Aapo (2023)
Coloradon osavaltion pääkaupungille Denverille myönnettiin vuoden 1976 talviolympialaiset Amsterdamissa järjestetyssä Kansainvälisen olympiakomitean kokouksessa toukokuussa 1970. Noin kahta ja puolta vuotta myöhemmin Denverissä järjestettiin kansanäänestys siitä, halusivatko kaupungin asukkaat jatkaa Coloradon osavaltion rahoitusta olympialaishankkeeseen. Äänestystulos oli selkeä, kun noin kaksi kolmesta äänesti osavaltion rahoitusta ja samalla myös olympialaisjärjestelyjä vastaan. Tutkimuksessani pyrin selvittämään syitä Denverin olympialaisprosessin epäonnistumiseen sekä denveriläisten suhtautumista siihen.