"7 and 7" : self-efficacy of pronunciation and learning of English among a group of 2nd-graders - Pyykkönen, Teemu (2023)
Vieraan kielen opiskelua aloittaessa asenteet voivat ennustaa menestystä. Minäpystyvyys kuvaa oppilaan uskoa kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa voittaa edessä olevat haasteet. Tässä tutkielmassa selvitettiin ensimmäistä kertaa vierasta kieltä opiskelevien toisluokkalaisten minäpystyvyyttä englannin ääntämisen ja sen oppimisen suhteen osana Niilo Mäki Instituutin kielten varhentamisen kärkihanketta Kielitaito kuuluu kaikille. Tutkielmaa varten kerättiin numeerista dataa, jonka analyysin perusteella voidaan esittää äännetietoisuutta korostavan intervention selvästi kohottavan oppilaiden minäpystyvyyttä englannin ääntämisen suhteen. Interventio vaikuttaisi parantavan minäpystyvyyttä myös oppimisen suhteen. Vaikuttaa siltä, että NMI:n äännetietoisuuden taitoja tukeva interventio on hyvä työkalu käytettäväksi vieraan kielen opiskelua aloitettaessa.