Eläkkeelle siirtymistä suunnittelevien ja eläkkeellä olevien yrittäjien kokemuksia elämänlaadusta - Söderblom, Lotta (2023)
Yli kolmasosa yrittäjistä on iältään 55–74-vuotiaita. Itsensä työllistävien määrä on kasvussa, mikä lisää tarpeita ymmärtää eläköitymisprosessien monimutkaisuutta ja yrittäjien eläköitymistä. Siitä huolimatta, että yrittäjät todennäköisesti valmistautuvat työntekijöitä vähemmän eläkkeelle siirtymiseen, yrittäjien eläköitymistä on tutkittu palkkatyössä olevia vähemmän. Tämän Pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää eläkkeelle siirtymistä suunnittelevien ja eläkkeellä olevien yrittäjien odotuksia ja kokemuksia elämänlaadusta. Tutkimuskysymys oli: Millaisia odotuksia ja kokemuksia eläkkeelle siirtymistä suunnittelevilla ja eläkkeellä olevilla yrittäjillä on elämänlaadusta.