Missä Huhtasuon asukkaat liikkuvat? : liikkumisympäristöt ja niiden kehittäminen - Lehtokorpi, Stella (2023)
Yhdenvertaisuus on noussut tärkeäksi teemaksi liikunta-alalla ja liikkumisen yhdenvertaisuutta on ryhdytty tutkimaan järjestelmällisesti liikunnan eri sektoreilla. Yhdenvertaisilla liikkumismahdollisuuksilla on tärkeä ja merkittävä rooli erilaisten asuinalueiden asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Yhdenvertaista liikkumista pyritään edistämään muun muassa poliittisilla toimenpiteillä ja interventioilla. Usein laajemmalle väestölle suunnatuilla fyysistä aktiivisuutta edistävillä parannuksilla on kuitenkin tavoitteiden vastaisesti taipumus lisätä liikkumista eniten sosioekonomisesti paremmassa asemassa olevilla yksilöillä, jolloin eriarvoisuus kasvaa entisestään.