Finnish 2nd graders' beliefs about the English language and learning English - Smedberg, Johanna (2023)
Suomen hallitus linjasi vuonna 2018, että ensimmäisen vieraan kielen tai toisen kotimaisen kielen opiskelu aloitetaan kaikissa Suomen peruskouluissa jo ensimmäisellä luokalla vuoden 2020 alusta lähtien. Ennen vuotta 2020 ensimmäistä vierasta tai toista kotimaista kieltä alettiin tavallisesti opiskella kolmannella luokalla. Muutoksen taustalla olivat aiemmat tutkimustulokset, joiden perusteella varhennetulla kielenopetuksella voidaan edistää oppilaiden motivaatiota ja positiivisia asenteita kielten opiskelua kohtaan.