Group decision making in multiobjective optimization : a systematic literature review - Pajasmaa, Juuso (2023)
Tässä tutkielmassa suoritetaan systemaattinen kirjallisuuskatsaus ryhmäpäätöksenteon ja monitavoiteoptimoinnin yhdistelmälle. Kirjallisuuskatsaus sisältää perehdytyksen sekä monitavoiteoptimointiin, että ryhmäpäätöksentekoon yhdistäen nämä kaksi aiemmin suurimmaksi osaksi erillään kehitettyä tutkimusaihetta yhdeksi tutkimusaiheeksi, jota kutsutaan termillä ryhmäpäätöksenteko monitavoiteoptimoinnissa. Tutkielma vastaa siihen, mikä on kyseisen tutkimusalan nykytila kirjallisuudessa. Tutkielma jaottelee löydetyt metodit päätöksentekijöiden roolin mukaan monitavoiteoptimointiprosessissa ja esittää luokittelun tavoista ottaa huomioon päätöksentekijöiden preferenssi-informaatio monitavoiteoptimointimenetelmissä. Tutkielma käsittelee löydettyjä tuloksia ja esittää seitsemän tavoiteltavaa ominaisuutta, jotka pitäisi ottaa huomioon, kun kehitetään monitavoiteoptimointimenetelmiä ryhmäpäätöksentekoon.