Liikunnan opetusryhmien jakaminen ja oppilasmäärät yläkouluissa : liikunnanopettajien näkemyksiä opetusryhmien muodostamisesta - Vaahersola, Joona; Rikkonen, Toni (2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisissa ryhmissä liikunnanopetusta järjestetään suomalaisissa yläkouluissa. Tarkastelun kohteena olivat opetusryhmien koko ja jako kaikille yhteisiin sekaryhmiin sekä sukupuolen mukaisiin erillisryhmiin. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin liikunnanopettajien näkemyksiä liikunnan opetusryhmien muodostamisesta ja erityisesti seka- ja erillisryhmien hyödyistä ja haitoista