Women’s economic empowerment in Cambodia : analysis of gender mainstreaming in the National Strategic Development Plan (2019-2023 - Honkajuuri, Heidi (2023)
Tuhoisan historiansa jälkeen Kambodža on onnistunut kiihdyttämään kasvuaan. Talouskasvulukemien ollessa jopa ennätyksiä rikkovia, köyhyys ja epätasa-arvoisuus jatkavat kehityksen varjostamista. Erityisesti kambodžalaiset naiset joutuvat yhä kokemaan heihin kohdistuvaa sosiokulttuurisiin syihin perustuvaa väkivaltaa ja syrjintää, eikä heillä ole mahdollisuuksia osallistua taloudellisen hyvinvointinsa kehittämiseen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää miten Kambodža vastaa näihin haasteisiin strategisella tasolla.