Perehdytys SQL-injektioihin sekä niitä vastaan toimimiseen - Rajalahti, Atte (2023)
Nykymaailmassa useat organisaatiot säilyttävät kriittistä dataa erinäisissä tietokannoissa. Vahinkoa tavoittelevat hyökkääjät pyrkivät joko saamaan käyttöoikeuksia, tuottamaan vahinkoa, tai palauttamaan arkaluontoista dataa näistä tietokannoista. Yksi yleisimmistä hyökkäystavoista ovat injektiot, ja näistä yksi esimerkki on SQL-kyselykieltä hyväkseen käyttävät SQL-injektiot. Tässä tutkielmassa käsitellään mitä SQL-injektiot ovat, miten ne toimivat, sekä miten niitä vastaan voidaan turvautua.