Yhdistetyn hypertrofia- ja angiogeneesiterapian vaikutus lihassolukokoon, solutyyppiin ja lihassolujen tumien määrään hiirillä - Vertainen, Satu (2023)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkittiin eri geeniterapiahoitojen vaikutuksia hiirten luurankolihaskudoksen kokoon sekä kapillaarien määrään. Lisäksi haluttiin selvittää, voidaanko lihasten solukokoa ja kapillaarien määrää kasvattaa suhteessa niin, että saadaan metabolisesti terve kudos. Hiiret jaettiin neljään ryhmään ja jokaista eri hoitomuotoa saanutta ryhmää verrattiin keskenään, sekä tyypin IIB ja muiden lihassolutyyppien osalta. Loppujen lopuksi hiirillä tutkittiin TA lihaksen lihassolujakaumaa, lihastumien määrää sekä lihassolun poikkipinta-alaa.