Somealustojen vaikutukset journalismin sisältöön ja muotoon Yle Uutisten henkilövetoisissa nuorten uutisvideoissa - Valtee, Jari (2023)
Tässä maisterintutkielmassa selvitetään miten Tiktok, Instagram ja Youtube vaikuttavat Yle Uutisten henkilövetoisten uutisvideoiden journalismin sisältöön ja muotoon ja minkä verran journalistista valtaa luovutetaan sosiaalisen median alustoille. Yle Uutisten henkilövetoiset uutisvideot eli Antin ja Saran uutisvideot ovat 9:16-kuvasuhteessa julkaistavia videoita, joita julkaistaan Tiktokissa, Instagramissa reels-videoina, Youtubessa shorts-videoina sekä Ylen omilla alustoilla Yle.fissä ja Yle Areenassa. Videoilla toimittajat esiintyvät kasvoillaan ja selittävät uutis- ja ajankohtaisaiheita kohdeyleisölle eli nuorille aikuisille.