Maksimaalisen laktaatin tasapainon yhteys nousevatehoisesta kuormituksesta määritettyyn anaerobiseen kynnykseen - Hiltunen, Ilona (2023)
Kestävyysharjoittelun ohjelmoinnissa on tärkeää tietää, vastaako kuntotestauksessa käytetyillä menetelmillä saadut tulokset haluttua fysiologista vastetta harjoittelussa. Tällä hetkellä tutkimustulokset eivät kaikilta osin ole yksiselitteisiä ja kuntotestauksen käytänteet vaihtelevat esimerkiksi anaerobisen kynnyksen määrittämisen osalta. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli vertailla suorasta VO2max-testistä määritettyä anaerobista kynnystä tasa-vauhtisista kuormituksista määritettyyn maksimaalisen laktaatin tasapainoon (MLSS).