Understanding environmental sustainability and management practices in international figure skating competitions - Kivisaari, Kiira (2023)
Urheiluliikkeen tulee kantaa vastuu omista ympäristövaikutuksistaan. Tämän tutkimuksen tavoitteena on ollut tutkia ympäristöllistä kestävyyttä kansainvälisissä taitoluistelukilpailuissa. Tämä tutkimus pyrkii vastaamaan kahteen tutkimuskysymykseen: 1. Miten ympäristöllinen kestävyys on määritelty kansallisten taitoluisteluliittojen ja kansainvälisen luisteluliiton (ISU) järjestämissä kansainvälisissä taitoluistelukilpailuissa? 2. Mitä ympäristöjohtamisen käytäntöjä on käytetty kilpailuorganisaation toimesta ympäristövastuun edistämiseksi? Lisäksi pro graduni käytännöllisenä tarkoituksena on tuottaa ymmärrystä siitä, miten ympäristövastuuta voitaisiin paremmin huomioida ja johtaa kansainvälisissä taitoluistelukilpailuissa. Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut 2023 toimivat tässä tutkimuksessa tapausesimerkkinä. Tutkimuksen data on kerätty yhdeksän puolistrukturoidun haastattelun avulla. Data analysointiin kvalitatiivisin analyysimenetelmin. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että vaikka ympäristöllisen kestävyyden käsite tunnetaan ja tiedetään hyvin, niin ympäristöjohtaminen ja ympäristöllisen kestävyyden kontekstointi kansainvälisiin taitoluistelukilpailuhin on yhä vajavaista. Kansainvälisten taitoluistelukilpailuiden järjestäjien tulisi harkita tarkasti mitä ympäristöjohtaminen tarkoittaa kansainvälisissä taitoluistelukilpailuissa.