Voima- ja plyometrisen harjoittelun vaikutukset ponnistusvoimaan, alaraajojen maksimaaliseen voimantuottoon ja pienpelin liikkumismuuttujiin U16 jalkapalloilijoilla - Saaristo, Markus (2023)
Moderni jalkapallo edellyttää jalkapalloilijoilta monipuolista suorituskykyä. Lajin fyysisten ominaisuuksien vaatimukset kasvavat jatkuvasti, sillä pelaajat liikkuvat entistä nopeammin ja pidempään. Erot huipulla ovat marginaalisia, joten fyysinen suorituskyky on oltava huippuunsa viritetty. Ominaisuuksia on kehitettävä monipuolisesti ja tehokkaasti, jotta harjoittelusta saadaan mahdollisimman vähäisellä panostuksella mahdollisimman paljon irti. Oheisharjoittelun tärkein tavoite on suoriutua kentälle entistä sujuvammin. Täten voima- ja plyometrinen harjoittelu sekä pienpelit ovat olleet keskeinen tutkimusaihe viime vuosina.