Ylä- ja yhtenäiskoulujen pihojen rakenteet ja tarjoumat motoristen taitojen harjoittamiselle - Ahonen, Anni (2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaisia rakenteita ylä- ja yhtenäiskoulujen pihoista löytyy ja miten piha kannustaa erilaisten motoristen taitojen harjoitteluun. Tutkimuskysymyksiksi valikoitui 1) Minkälaisia tutkimuksen pihat ovat? 2) Mitkä ovat pihojen tyypillisimmät rakenteet? 3) Onko pihassa monipuolisesti rakenteita? 4) Millaiset mahdollisuudet pihassa on liikunnallisille aktiviteeteille, urheilulle ja sosiaaliselle kanssakäymiselle? 5) Millaisia potentiaalisia tarjoumia pihassa on motoristen taitojen harjoittamiseen? 6) Onko pihoissa luontoympäristöä? 7) Miten pihoissa toteutuu esteettömyys?