Lihavuuden stigma : potilaiden kokemuksia painopuheeseen liittyvästä vuorovaikutuksesta terveydenhuollossa : hermeneuttisfenomenologinen tutkimus. - Hagström, Tiia (2023)
Lihavuuden stigma eli häpeäleima on epätoivottua, kielteistä sosiaalista leimaantumista. Tutkimusten mukaan lihavuuden stigman kokemukset heikentävät kokijansa fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä, aiheuttaen terveyden eriarvoisuutta. Empiirisen tutkimuksen tarkoituksena oli lisätä ymmärrystä potilaiden stigmakokemuksista heidän kohdatessaan painoon liittyvää vuorovaikutusta suomalaisessa terveydenhuollossa.